På denne siden:

Her finner du bilder tatt i forbindelse med aktiviteter, utflukter og danseoppvisninger som Furuleiken deltar på.

Foto

Rudi Gård 2016

USA 2013 Minneapolis og St.Cloud  6-16 juli

Forventningsfulle deltagere om bord i flyet.

Her hentes vi av minibuss ved ankomst Minneapolis                                 Mens andre venter spent

.

Velkomstmiddag på hotellet sammen med vertskap.

Vi måtte jo på handletur, -------------------------------                 dette var stort med egen fornøyelsespark i senter av bygningen.

Til Gudstjeneste i Mindekirken

Twin City tour i buss og kveldstur på Mississippi med hjuldamper og avsluttende middag om bord.

Avreise til St.Cloud fra Minneapolis, det ble noe venting men vi hadde underholdning.

7 lag Stevnet St Cloud

innsjekk Stevnekontor                                             Felles samling på Hotellet

Her lærer vi Norsk/amerikanske barn vår nasjonalsang på Norsk      Felles samling på Hotellet

Norway Day i Minneapolis

Se en 15 minutter lang film, der vi danser under Norway Day 2013 - Minneapolis.

Spill av filmen nedenfor, eller klikk linken for å spille den av direkte fra YouTube.

http://www.youtube.com/watch?v=vqS6NAOqfzU

Buskspell på hotellet i Minneapolis

Alt har en slutt her venter vi på flyplassen på vei hjem.

Holmekollen 2012

Furuleiken spell- og danselag i samdans med Kjerringa med Staven under world cup i skiskyting i Holmenkollen.

Holmekollen 2011

Her følger foreløpig i hverfall det siste bildet fra vinterens store opplevelse. Fantastisk flott gjeng med hoppbakken godt synlig i bakgrunn.

VM2011 i Holmenkollen har hatt hovedfokus på danseøvingene siden årsskiftet. Egentlig startet vi forberedelsene i november 2010, på fellesdansen med Kjerringa med Staven den 8. Siden den dagen har vi hatt fokus på skiVM i Holmekollen som skulle gå av stabelen i februar og mars 2011. Det har vært nødvendig med forberedelser av forskjellig slag. Vi hadde fått informasjon om hva slags antrekk vi skulle ikle oss. For damene var det skjørt og for kara var det nikkers, og for alle gjaldt det at vi skulle ha strikkeplagg over, jakke eller genser. Røde luer med dusk. Og skotøyet! Ikke for tunge til å danse med på snø, men heller ikke så tynne og lette at vi kunne risikere å fryse. Mange hensyn. 

.

OSL2O11

For noen fantastiske dager vi har hatt!

Her følger et lite utdrag fra noen av de bildene som ble tatt i løpet av disse dagene. Fra hoppbakken som åpenbarte seg når tåka lettet til danseglade "kjerringer" klare for innsats.

Med hjemmesnekret kjelke til reservemusikken.

Danserene kunne velge hvilke dager de kunne/ville danse. Wendy derimot, vår spellmann, stillte opp alle dager. Sammen med toraderen sin geleidet hun danserne inn i dansen til stor glede for det øvrige publikum i Kollen. Det ble tatt mange bilder, i tillegg til filmopptak, av oss disse dagene.

En liten pust i bakken, kunne sette seg nedpå i fem minutter

og nyte medbrakt kaffe.                                                                     Slitne i beina kanskje, men fornøyd etter innsatsen

Publikum fant sine plasser der hvor det var plasser å finne.

Når vi ikke danset fikk vi anledning til å se og følge med på det som skjedde. Her fra blomsterseremonien på 10 km for kvinner.

Her vises bilde av Folkedanslaget Kjerringa med Staven under prøveVM i Holmekollen 2010. Området var dengang mer preget av anleggsarbeid enn det som er situasjonen i dag, februar 2011.

Kort om de dagene som vi skal danse i Holmenkollen:

Torsdag 24. februar:

1. gruppe ut har oppmøtetid kl.11.00 ved inngang Holmekollen. Møtetid på Oslo S halvannen time før dvs. kl.09.30.

se forøvrig oversikt som er sendt ut med flere detaljer. 18 dansere denne dagen.

Fredag 25. februar:

2. gruppe ut.skal møte kl.10.30 ved inngangen til Midtstuen. Møtetid på Oslo S kl.09.00. Møtested som for første dag.

16 dansere denne dagen.

Lørdag 26. februar:

Denne dagen blir det tidlig oppstart med oppmøte kl. 09.15 ved inngangen til Midtstuen. Møtetid på Oslo S kl. 07.45. Det betyr tidlig tog fra Hadeland, eks. Gran kl 6.22, Roa kl.6.33, Grua kl.06.38 og Harestua kl. 06.46.

36 dansere reiser inn til Oslo denne dagen.

Søndag 27. februar:

I dag er det oppmøte ved inngang Holmenkollen kl. 10.00 noe som tilsier at dansere og musikeren skal møtes kl.08.30 på Oslo S. Et tidspunkt som tilsier at det blir en forholdsvis tidlig start fra Hadeland også denne dagen med 7.43 toget fra Roa f.eks. Ikke værst på en søndag. 29 dansere kan se fram til turen.

Mandag 28. februar:

Igjen er det oppmøte ved inngangen til Holmenkollen, en halv time senere nemlig kl.10.30. Og da møtes vi nede på Oslo S kl. 09.00. På hverdagene er det flere togavganger og velge mellom, men det toget som kan passe best til vårt møtetidspunkt på Oslo S synes å være 7.43 toget og i dag går det bare fra Roa. Alternativt et Gjøviktog som passerer Roa kl.07.34. I dag er det totalt 19 dansere som reiser innover.

Tirsdag 1. mars:

Samme møtetid som dagen før. Også i dag skal vi møtes ved inngangen til Holmenkollen kl.10.30. Samme tog og avreisetidspunkt som på mandag. I dag er det 21 dansere som samler seg for å reise til Oslo. Vi øyner slutten på denne helt spesielle dansejobben.

Torsdag 3. mars:

Siste dagen som aktiv deltaker i Kollen. I dag kan vi ta oss god tid med frokosten, vi skla møtes ved inngangen til Holmenkollen  kl.12.30, dvs kl.11.00 på Oslo S. Vi kan satse på et lokaltog som går fra Gran kl.09.31 med forventet ankomst til Oslo S kl.10.54.  Til denne siste dagen er det 30 dansere som reiser innover.